Gå till innehåll

Kluriga ordens ABC

Kluriga ordens ABC släpptes den 24 september 2018.

Kan en solkatt fånga en dammråtta?
Låter ett vrålåk mer än en rishög?
Kan en arbetsmyra göra latmasken en björntjänst?
Kluriga ord och kluriga tankar från A till Ö.

Sagt om boken:

 

Betyg: 5 av 5
En toppenbra bok som borde finnas i alla skolor och lågstadier!
Den kan användas med syftet att vara språkstimulerande och utöka barnens ordförråd. Men också för att skapa givande samtal om viktiga ämnen som på sikt stöttar barnens utveckling till demokratiska individer.
Barnboksfamiljen

 

Betyg: 4+ av 5
Kluriga ordens ABC” är en härlig modern ABC-bok för vetgiriga barn och de man vill locka att bli vetgiriga. 
Ju mer jag läser desto mer gillar jag. När sista sidan är läst kan jag inte låta bli att börja om. Det är vad barnet som lyssnade ville också.

 

Sammantaget en kul och frisk fläkt bland ABC-böckerna som ger ny kunskap, utmanar fantasin, inspirerar och sätter igång tankar inom mig som läsare.

 

Barnen behöver egentligen inte älska ordböcker för att älska Kluriga ordens ABC. De härligt rimmade dikterna med tillhörande tankeväckande texter av Mia Kim, väcker engagemang och kunskapstörst.
Vi växer så det knakar

 

Varje uppslag bjuder på mycket att upptäcka och betrakta. De rimmade texterna är välkomponerade och lätta att läsa, innehållet i förklaringarna kortfattat och lättbegripligt, gärna med vuxen medverkan. Sammanfattningsvis är detta en ABC-bok som förmedlar språkglädje, gynnar språkutveckling och är kul att läsa många gånger, även för den som redan kan sitt alfabet. Helhetsbetyg: 4
Tine Billing, BTJ

 

De olika delarna på varje uppslag gör att boken passar för många åldrar. för ett mindre barn kanske det räcker att läsa rimmet och titta på bilderna, medan lite äldre är mer öppna för att fundera. Eller tvärtom. Boken är ett bra upplägg för diskussion och framför allt för att bredda ordförrådet. Rolig idé för läsfrämjande och ordutveckling!

 

”Kluriga ordens abc” är en underfundig ABC-bok där man stannar länge på varje uppslag. Kort, rolig text på rim och därefter tydliga förklaringar på knepiga ord och uttryckssätt.

 

Det är roligt med såna här böcker som stimulerar språkutvecklingen och i Kluriga ordens ABC får man lite av allt. ?
Påhittiga illustrationer, verser på rim om ordet och en bra förklaring av vad ordet betyder.

 

Här har vi en bok som var perfekt för sexåringen och mig!
Sexåringen tyckte om att höra om roliga och jätteroliga ord (hans egen formulering) och jag tyckte dessutom också om förslagen till diskussionsfrågor till varje ord.
@normkreativa_barnböcker

 

En rolig ABC bok med kluriga ord att samtala kring. Boken gjorde succé hos bokstavstokig 6 1/2 åring.

 

 

Så jäkla fiffigt och kul att barnen får lära sig, och som vuxen får man ibland en aha-upplevelse av betydelserna också 🙂
Ett riktigt bra boktips till barn, barnbarn eller om man ska gå på kalas!

Starwoman Anna Åberg